Uitbouw Anton Petershof geplaatst

Eergisteren is middels een flinke operatie een uitbouw in het Anton Petershof (adres: Andries Snoekstraat) geplaatst.

Na een uitgebreide vergunningprocedure stond het licht op groen om een uitbouw te produceren die aan alle vereisten voldeed: goed geïsoleerd en passend bij het karakter van de Bluebandbuurt. Eerst moesten er twee heipalen de grond in getrild worden en zijn aan de tuinzijde de nodige voorbereidingen getroffen.

Via een dieplader is dan vandaag de prefab uitbouw en funderingsplaat naar de Andries Snoekstraat gebracht. Vervolgens is deze door een flinke mobiele hijskraan voor de deur gezet, waarna hij over het huis getakeld kon worden. Hier werd hij op exact de goede plek geplaatst.

Plaatsing uitbouw

De uitbouw is een goed geïsoleerde houten constructie die van buiten bekleed is met Thermosteen, een duurzaam gevelisolatiesysteem, bestaande uit 17 mm dik gebakken keramische stenen en een isolatieplaat.  De grootte en het patroon van deze stenen komt overeen met de bestaande bakstenen van het huis. Ook het dessin van de verticale stenen boven het kozijn aan de tuinzijde is overgenomen. De relatief dunne muurconstructie geeft aan de binnenzijde extra ruimte.

Aankomende dagen worden de kozijnen van ramen en deuren voorzien en wordt het voorzien van een sedumdak.  De pui is een aluminium vouwwand. Alles is uitgevoerd in wit (RAL 9016), op verzoek van de gemeente. De uitbouw is 2,5m diep.

We wensen de bewoners van deze prachtige uitbreiding veel woonplezier.

Ook geïnteresseerd in een uitbouw? Neem contact op met info@bluebanddorp.nl